RealComposite Oy

Kurssitie 11,
52700 MÄNTYHARJU, Finland

+358 (0)40 181 2770

Tiedotteet

20.07.2021

Avoimet työpaikat
Prosessityöntekijä, muovituoteteollisuus

Lue lisää ›

16.02.2021

Avoimet työpaikat
Prosessityöntekijä, muovituoteteollisuus, 2 paikkaa

Lue lisää ›

» Selaa kaikkia tiedotteita

Kuumapuristus

Kuumapuristuksessa tuote valmistetaan teräs- tai alumiinimuotissa lämpöä apuna käyttäen. Tyypillinen puristuslämpötila on 125–160 C-astetta. RealCompositen käyttämiä kuumapuristusmenetelmiä ovat erityisesti prepreg-puristus ja SMC-menetelmä (toisin sanoen kalvo- ja ahtopuristus). 
 
RealComposite Oy käyttää hiilikuitutuotteiden valmistuksessa pääosin prepreg-valmistusta, jossa sekä matriisi että lujitteet ovat valmiina. Prepreg-valmistuksen etuna ovat tuotteen korkea lujitepitoisuus, puhtaus ja tasalaatuisuus. Volyymit voivat vaihdella muutamasta sadasta aina 20 000 kpl/vuosi.

Esim. hiilikuituinen kuvaustaso  mammografia RTG-käyttöön.

 

Kuumapuristusta voidaan käyttää myös polyesterimatriisin ja lasilujitteiden kanssa.
Esim. säteilysuojus


 

 

 

 

 

Luoti- ja sirpalesuojaukset

Luoti- ja sirpalesuojia valmistetaan lähinnä kuumapuristamalla prepregeistä. Suojiin pyritään aikaansaamaan mahdollisimman suuri lujitepitoisuus. Lujite voi olla lasikudosta tai aramidikudosta. Matriisi voidaan valita kohteen mukaan. Suojissa voi olla tyypillisesti yli 80 p-% :n lujitepitoisuus. Suojat rakennetaan aina vaaditun suojausluokan mukaisesti. Käytössämme ovat raaka-ainetoimittajamme lujuuslaskenta ja kerrosmääritys. Rakenteet voivat olla myös yhdistelmärakenteita. Tällöin esimerkiksi luotisuojissa on pinnassa kova materiaalikerros, joka on liitetty komposiittisuojaan. Suojat leikataan vesisuihkulla ja abrasiivilla.